Att sova borta

02 januari 2020 patrick_pettersson

I forna dagar användes vägkrogar eller gästgiverier som möjligheter till övernattning längs med vägen man färdades eller om man hade ärenden på orten under, vad som var oftast, en kortare tid. Men idag har hotellen blivit egna resmål då de inte enbart är övernattningsmöjligheter utan har en mängd aktiviteter att nyttja och sysselsätta sig med.

 

 

Dagens hotell

 

Ett Hotell i Vimmerby, eller på annan ort, är idag mycket mer än bara en säng för natten. Här finns matställen av allt ifrån mysiga pubar ända upp till restauranger med en eller flera stjärnor i Guide Michelin. Ofta finns även nattklubbar med eller utan livemusik, där man kan roa sig natten lång. Ett spa bestående av en mindre relaxavdelning eller ända upp till hela våningar, är det många hotell som har nuförtiden. Och många har också ett tillhörande gym. 

 

Eftersom många hotell finns i anslutning till olika naturområden så är det vanligt att man har samarbete med andra lokala företag för att skapa aktiviteter eller events för de boende. Det kan vara skidåkning, åka hundspann eller skoterkörning om det är vinter. Eller vattenskidor, vandring eller fiske om det är på sommarhalvåret.

 

Hyra annat än sovrum

 

På ett hotell finns det även verksamhet som oftast pågår dagtid under veckodagarna, nämligen konferenser. Det har blivit mycket populärt för företag att för en dag, eller flera, samla sin personal på annan plats eller ort, för utbildning eller information. Eller helt enkelt som kickoff som en början på något nytt. Konferenser sker då i mindre eller större lokaler på hotellet, där det finns allt i teknik som man kan tänkas behöva. Dessutom ingår all slags mat och dryck för att deltagarna ska orka med dagen på bästa sätt. Om företaget sover över så kan man också lägga till någon rolig aktivitet för personalen som att paddla kanot eller sumo-brottning i stora tunga dräkter.

Fler nyheter