En helg i Gävle

22 oktober 2019 admin

Varför inte spendera en helg i Gävle? Staden ligger fint vid vattnet och erbjuder en naturskön vistelse. Hotell i Gävle finns flera att välja på, både i centrum av staden men också uthyrning av stugor för den som gillar naturen och vill övernatta på landsbygden. De flesta tänker nog på Gävlebocken och Brynäs när man pratar om Gävle. Dessa två är det många som kommer för att få se. En svettig hockeymatch brukar alltid innebära lite spänning eller varför inte ta en titt på bocken som förhoppningsvis inte brinner!

 

Gävlebocken

Bocken i Gävle är vida känd och människor väntar med spänning på vad som kommer ske varje år. Brinna eller inte är frågan varje december. Gävlebocken har en lång historia, den har stått på Slottstorget varje år sedan 1966. Bocken har blivit känd för att den gång på gång brinner ner och frågan är vem som tänder på? Det är synd att bocken brinner ner till marken år efter år för den är tidskrävande att göra. Det läggs ner 1000 arbetstimmar på den varje år för att få den färdig till december. Lite kul fakta: det används 1600 meter snöre vid tillverkningen, 56 halmmattor används och det knytes 12 000 knutar för att den ska hålla samman.

 

 

Se och göra i Gävle

Det finns olika aktiviteter för alla i familjen i Gävle som friluftsliv och äventyrsbad eller så kan man också välja att gå på whiskyprovning. Mackmyra som är Sveriges kändaste whiskey tillverkas här och erbjuder whiskeyprovningar, så varför inte ta med kompisgänget och testa lite rökig whiskey. Om man spenderar tid med sin familj så vore ett besök på Furuviksparken toppen för att få se på alla djuren där. Vill man äta gott efteråt så ska man bege sig till Axmar Brygga och efter det kan man njuta av en stunds spa i Högbo bruk.

Fler nyheter