Tips på utflyktsmål nära Stockholm

21 juli 2020 william_eriksson

Ibland lockar resor till fjärran länder, men ibland väljer vi hemester – en semester i närheten av hemmet. En sådan kan öppna dina ögon för helt nya upplevelser och äventyr. Tyvärr är det lätt att bli hemmablind och missa de pärlor man har runt knuten. Känn efter vad du orkar och har lust med. Hur lång tid vill du ägna semestern? Vill du göra dagsturer eller lyxa till det med hotellboende? Här följer några sevärdheter belägna i eller kring Sveriges huvudstad.

 

Aktiv eller vilsam ledighet

En plats som är lätt att nå är Ekerö, där du kan hitta roliga saker året runt. Ta ett svalkande dopp i Blå Lagunen på sommaren eller åk skidor i Ekebyhovsbacken vintertid. Boende i närheten av backen hittar du här. Drottningholms slott är värt ett besök för både stora och små. Boende i Ekerö går smidigt att hitta om du vill stanna längre. Behöver du återhämta dig fysiskt och mentalt så finns det ett antal spaanläggningar att välja mellan i Stockholm. Vill du in i centrum finns Selma City Spa som erbjuder takterrass med pool och trädgård. Även Sturebadet och Centralbadet är trevliga alternativ. Yasuragi i Saltsjö-Boo är känt av många. Du kan även besöka Södertuna Slott i Gnesta.

 

 

Dagsutflykter om du vill sova hemma

Kanske hann du inte med att besöka Djurgården, Fotografiska Museet eller Junibacken som planerat? Lugn, de finns kvar och välkomnar dig med familj och vänner. Om du har barn, försök att pricka in ställen som passar alla åldrar, där det finns mat som de gillar och möjlighet för blöjbyten. Om vädret tillåter är skärgårdsbåtarna oslagbara. Det är skönt att komma ut på böljan och stor variation när det gäller avstånden till de över 20 000 öarna. Närmast ligger Fjäderholmarna som har fin natur, sedan Vaxholm som har en spännande fästning och ett antal badplatser. 

Fler nyheter