Upplev den afrikanska medelhavskusten

02 januari 2020 jonas_olsson

Upplev Tunisiens orientaliska magi och kombinera det med sol och bad i världsklass, spännande historiska sevärdheter och smakrika kulinariska upplevelser. Det är ett resmål som har något för alla, oavsett vad man har för förväntningar på sin semester. Här kan du njuta av ett dopp i det kristallklara vattnet på någon av de vidsträckta sandstränderna, besöka en traditionell basar med lokala hantverk eller prova en nya exotisk maträtt såsom Brik eller Leblebi. 

De mest populära resmålen, Monastir, Hammamet och Sousse, ligger i Hammamet-viken i den nordöstra delen av Tunisien och har trots en frodande turism kvar den färgstarka och orientaliska känslan. 

 

Semesteraktiviteter för alla smaker

Tunisien erbjuder som sagt en variation av aktiviteter som lär uppfylla även den mest kräsnes önskemål. Nedan kommer fyra tips på vad man kan göra:

 

  1. Ta en tripp till den fantastiskt vackra och barnvänliga sandstranden Djerba som är 124 km lång, kritvit och har en behagligt ljummen temperatur i princip året om. 
  2. Boka en utflykt till den ikoniska Saharaöknen där du kan rida på kamel och sova i tält för att uppleva den tysta och stjärnklara ökennatten.   
  3. Besök El Jem Colosseum där delar av filmen ”Gladiatorn” spelades in och se källarhålan där lejonen och slavarna hölls innan striden drog igång. 
  4. Spendera dagen i Tozeur, en stad som växt fram kring en av öknens oaser. Här får du uppleva det traditionella Tunisien, besöka stadens souk och ta en promenad i den gamla stadsdelen.   

Önskar du mer information om Tunisien resor kan du klicka på länken.

Att tänka på

I Tunisien är det officiella språket arabiska men det går givetvis att klara sig med engelska. Staden är relativt billig och har blivit utnämnd till världens mest prisvärda resmål av Lonely Planet. Som medborgare i en EU-stat behöver du inget visum för inresa och det finns inte heller något krav på vaccination. 

Fler nyheter